Розвідка заявляє про загострення в АТО на всіх напрямках

Розвідка заявляє про загострення в АТО на всіх напрямках

Укрінформ
За тиждень, що минає, бойовики російсько-окупаційних військ продовжували провокаційні дії проти українських військових, вели обстріл позицій ЗСУ та підконтрольних Україні населених пунктів поблизу лінії зіткнення, при цьому напружена ситуація зберігалася на Слов'янському та Донецькому напрямках.

Про це у п'ятницю під час брифінгу повідомив  представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

«Спостерігається подальше збільшення провокаційних обстрілів бойовиками позицій українських військ. За тиждень здійснено 393 обстріли та штурмові дії. При цьому противник активно застосовував артилерійські системи калібром 122 та 152 міліметрів. На сьогоднішній день найбільш складна обстановка зберігається на Слов'янському та  Донецькому напрямках. Зокрема, в районі так званого Світлодарського виступу та Авдіївської промзони противник силами мотострілецьких  та танкових підрозділів за підтримки артилерії  безуспішно спробував витіснити сили АТО  із займаних позицій», - повідомив представник військової розвідки.

Він зауважив, що спостерігається також чергове загострення ситуації на Маріупольському  напрямку.

«У відповідь на захоплення нашими військами 27 червня в районі населеного пункту Водяне 8-х бойовиків противник підвищив інтенсивність обстрілів українських позицій та підконтрольних Україні населених пунктів на ділянці Широкине-Новотроїцьке», - сказав Скібіцький.

За його словами, українська розвідка продовжує фіксувати постачання на окуповану територію України військової техніки та озброєння з території Російської Федерації.

«За тиждень залізничним та автомобільним транспортом  було доставлено не менше 1100 тонн пального, понад 260 тонн боєприпасів та іншого озброєння. Крім того, зафіксовано прибуття з території Росії  10  одиниць БМ-21 «Град»,  не  менше 20 танків,  17 бойових броньованих машин.  Здійснюється  також постачання ремонтних комплектів та запасних частин до бронетанкової техніки  та її відновлення на окупованих територіях на сході України», - сказав Скібіцький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-