ОБСЄ фіксує піки насильства у Широкиному, Світлодарську і Дебальцевому

ОБСЄ фіксує піки насильства у Широкиному, Світлодарську і Дебальцевому

Укрінформ
Найбільші піки насильства у зоні збройного конфлікту на сході минулого тижня спостерігалися у Широкиному і в районі Світлодарська та Дебальцевого.

А на Луганському напрямку сторони вчора висунули вперед особовий склад і техніку, заявив на брифінгу в четвер перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найбільші піки насильства спостерігалися у двох містах. У середу вночі між 12-ю та 4-ю ранку наші фотокамери у Широкиному зафіксували 19 вибухів, за якими майже одразу відбулося 20 пострілів з ракетних систем залпового вогню. Вони походили з позицій за 2 км на північний схід", - сказав Хуг. 

Він додав, що ще більш тривожними є доповіді спостерігачів СММ з району Світлодарська і Дебальцевого. За словами Хуга, в ОБСЄ звикли до нічних обстрілів на цій території, а вдень вони відбувалися зрідка.

"Вчора ситуація була іншою - наші спостерігачі чули вибухи протягом дня. За дві години між 4-ю та 6-ю дня вони чули більше 160 вибухів. Наші групи спостерігачів у Дебальцевовому та навіть ще східніше - у західному Луганську - також весь день чули та фіксували обстріли. Ми не змогли провести незалежну перевірку, але вони доповідали, що особовий склад і техніка висунулися вперед", - зазначив Хуг.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-