В Одесі затримали двох активістів

В Одесі затримали двох активістів "антитрухановського майдану"

Укрінформ
За підозрою у хуліганстві на Думській площі Одесі під час пікетування сьогоднішньої сесії міськради затримано активіста "антитрухановського майдану".

Про це повідомила Укрінформу представник відділу комунікацій Одеського облуправління Національної поліції України Тетяна Сакара.

"Під час горіння шин на Думській площі виникла загроза масових заворушень. Співробітники поліції затримали одного з учасників пікетування міськради, що поливав шини бензином, і застосували спецзасоби у вигляді сльозогінного газу до групи пікетувальників", - зазначила Сакара.

За словами офіцера поліції, затриманого одесита доправлено до Приморського відділу поліції, де його дії кваліфіковано за ознаками ст.173 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ще п'ятьох осіб, доправлених до відділу поліції з Думської площі, відпустили після профілактичної бесіди.

Як повідомляв Укрінформ, сьогоднішню сесію Одеської міськради супроводжувала масова акція протесту - одесити пікетували мерію з вимогою відставки міського голови Геннадія Труханова, якого звинувачують у подвійному громадянстві та причетності до офшорних схем.

Коли поліцейські відмовилися пропустити на пленарне засідання міськради помічника депутата міськради Олександра Боровика - Шарену Кікнадзе, виникла штовханина, багатьох протестувальників побили кийками. Обурені мітингувальники почали бити в імпровізовані барабани (діжки), підпалили шини на площі, а коли пожежники в супроводі бійців спецзагонів кинулись їх гасити, силою відтісняючи активістів "антитрухановського майдану", сталися сутички.

В обличчя учасників акції протесту поліцейські порснули сльозогінним газом, а жінку-пікетувальницю Аліну Радченко вдарили у груди. Після цих подій двом протестувальникам знадобилася допомога медиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-