За операцію із захоплення бойовиків під Широкиним бійці отримають нагороди

За операцію із захоплення бойовиків під Широкиним бійці отримають нагороди

Укрінформ
Українських розвідників, які 27 червня захопили диверсійну групу під Широкиним, буде представлено до високих державних нагород.

Про це йдеться у коментарі Генерального штабу ЗСУ, опублікованому у Facebook.

Також повідомляють подробиці операції. Як зазначається, 27 червня зведена група військовослужбовців 54 окремого розвідувального батальйону ЗСУ виконувала бойове завдання в районі населеного пункту Широкине, що на Маріупольському напрямку, де напередодні було помічено високу активність ворожих диверсійно-розвідувальних груп.

"У ході виконання завдання військовослужбовцями Збройних сил України було виявлено диверсійно-розвідувальну групу противника у кількості до взводу особового складу, яка облаштовувала нові вогневі позиції та готувалась до проведення мінування місцевості. За рішенням командира, розвідувальна група чисельністю 8 військовослужбовців здійснила наліт на ворога, внаслідок чого двох бойовиків було знищено, а вісьмох - захоплено в полон", - повідомили у Генштабі.

Натомість сили АТО під час операції втрат в особовому складі, зброї та техніці не зазнали.

"Інформація, що взяті в полон бойовики виконували гуманітарну місію з розмінування, не відповідає дійсності, про що свідчать самі полонені, а також виявлені на місці вибухові пристрої, підготовлені до здійснення мінування", - наголошується у повідомленні.

Також зазначається, що поряд з місцем події була виявлена інша ДРГ противника у складі 8 чоловік, серед яких був і снайпер. Сили АТО перехресним вогнем блокували виявлену ДРГ та завдали вогневого ураження. Щонайменше двох бойовиків цієї ДРГ було знищено.

"За успішне проведення операції, за рішенням начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних сил України військовослужбовців розвідувальних підрозділів Збройних сил України представлено до високих державних нагород", - зазначається в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-