Біля Одеської міськради запахло смаленим - пікетники палять шини

Біля Одеської міськради запахло смаленим - пікетники палять шини

Фото
Укрінформ
Учасники акції протесту біля Одеської міськради після штовханини з бійцями спецзагонів, які оточили кордоном адмінбудівлю, підпалили шини.

Після того як правоохоронцями був застосований проти мітингувальників сльозогінний газ, група учасників акції почала бити в імпровізовані барабани (діжки) і запалила шини на Думській площі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Штовханина між пікетувальниками і бійцями спецзагонів переростає в бійки. Коли обурені мітингувальники запалили шість шин на площі, пожежники в супроводі бійців спецзагонів кинулись їх гасити, силою відтісняючи активістів "антитрухановського майдану". Виникла бійка - знову в обличчя одному з учасників акції протесту порснули сльозогінним газом, а жінку-пікетувальницю вдарили у груди, після чого обом знадобилася допомога медиків.

Втім, представник облуправління Національної поліції України Іван Іщенко заперечує грубе насилля та застосування газу: "Співробітники поліції, які здійснюють охорону громадського порядку на Думській площі, сльозогінний газ не застосовували - затримано одного одесита, що розливав бензин на шини. Оскільки могли постраждати співробітники правоохоронних органів, а також мирні громадяни".

У сесійній залі міськради депутати продовжують розгляд питань порядку денного.

Як повідомляв Укрінформ, сьогоднішня сесія Одеської міськради проходить в умовах масового пікетування одеситами мерії з вимогою відставки міського голови Геннадія Труханова. По периметру адмінбудівлю очепили посилені кордони поліції.

При спробі групи мітингувальників пройти до міськради поліцейські застосували силу і сльозогінний газ, одного з учасників акції вихопили з юрби і заламали йому руки. Пікетувальники відреагували вигуками "Ганьба!" й оточили групу співробітників поліції, після чого чоловіка відпустили.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-