У Львові канадський хірург допоміг у надскладній операції на дитячому мозку

У Львові канадський хірург допоміг у надскладній операції на дитячому мозку

Укрінформ
Львівські хірурги разом із канадським колегою зробили унікальну операцію семирічному хлопчику за «дорослою» методикою.

Про це розповів телеканал ZIK

«У львівській лікарні хлопчику, хворому на симптоматичну епілепсію, зробили операцію за методикою, яку зазвичай застосовують для дорослих пацієнтів. Тривала вона вісім годин, проводили її українські фахівці та нейрохірург із Канади», - йдеться у сюжеті.

Маленькому Андрійкові сім років. Через родову травму хлопчик не міг самостійно ходити, говорити і розвиватися. У нього симптоматична епілепсія. Дитину постійно судомило.

 Зарадити могло лише хірургічне втручання. Та подібні операції дітям в Україні ще не робили. Вони, за словами лікарів,  належать до найважчих у нейрохірургії, оскільки передбачають видалення частини ураженого головного мозку.

Разом із львівськими лікарями рятувати життя хлопчика взявся один із найкращих нейрохірургів світу, спеціаліст Інституту досліджень пухлин головного мозку із Торонто Джеймс Рутка. Він вважає, що після операції ці судоми або зникнуть зовсім, або кількість нападів суттєво зменшиться і дитині стане краще.

Співпрацюють українські та канадські лікарі уже чотири роки. За цей час вони провели близько десяти операцій із надскладною нейрохірургічною патологією.

Фото: meest-online.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-