Українець отримав чотири роки за вивезення старовинних ікон до Росії

Українець отримав чотири роки за вивезення старовинних ікон до Росії

Укрінформ
Міловський районний суд Луганської області засудив до чотирирічного терміну місцевого мешканця за організацію контрабанди культурних цінностей.

Про справу кореспондентові Укрінформу розповіли в прес-службі управління Служби безпеки України в Луганській області.

«Суд розглянув матеріали кримінального провадження стосовно 28-річного місцевого мешканця, який вчинив замах на контрабанду з України до Росії трьох старовинних ікон. 19 березня цього року в районі селища Мілове зловмисника затримали співробітники СБУ. Експертизою встановлено, що вилучені в нього витвори іконопису датуються ХІХ – початком ХХ століття та становлять історичну й культурну цінність. Одна з ікон має срібний оклад з авторським знаком майстра», - повідомили в прес-службі УСБУ.

Громадянин, який намагався перемістити через кордон антикварний вантаж, вже потрапляв у поле зору правоохоронців у зв’язку з можливою причетністю до контрабанди культурних цінностей. З’ясовано, що цього разу предмети релігійного мистецтва були придбані на території України та передані йому  для переміщення через державний кордон. У Росії на них чекав замовник, до якого ікони мали потрапити через низку посередників, що діють на каналі контрабанди антикваріату.

Суд визнав правопорушника винним у замаху на контрабанду історико-культурних цінностей та засудив до 4 років позбавлення волі з дворічним випробувальним терміном.

Іконописні твори конфісковано.

Фото: nagg.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-