Адмін антиукраїнської групи з Лисичанська отримав п’ять років

Адмін антиукраїнської групи з Лисичанська отримав п’ять років

Укрінформ
Сєверодонецький міський суд засудив жителя Лисичанська, який був редактором антиукраїнської групи у соціальній мережі, до п'яти років позбавлення волі з відтермінуванням на один рік.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі Управління Служби безпеки України в Луганській області.

«Хлопець із Сєверодонецька, діями якого керував адміністратор із Росії, отримував інструкції та контент, який регулярно розміщував на своїй сторінці. Редактор видавав заклики до вступу в незаконні збройні формувань т.зв. «ЛНР» та фінансової підтримки бойовиків. Він також поширював матеріали, які дискредитували Збройні сили і правоохоронні органи України, українську мову та державну символіку», - розповіли в прес-службі УСБУ.

Співробітники спецслужби затримали редактора торік у жовтні. Він визнав свою провину і розповів про деталі протизаконної діяльності.

Суд визнав молодика винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

З огляду на щире каяття та співпрацю зі слідством, його засудили до 5 років позбавлення волі з річним випробувальним терміном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-