На Харківщині з отруєнням госпіталізували 11 дітей

На Харківщині з отруєнням госпіталізували 11 дітей

Укрінформ
Одинадцять дітей різного віку госпіталізовано з дитячого оздоровчого табору "Бурлучок", що в селі Нижній Бурлук Шевченківського району Харківщини.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла завідувач відділу Харківського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України Тетяна Карлова.

"За попередніми даними, у дітей харчова токсикоінфекція. Перший випадок зареєстровано 24 червня, дитину госпіталізовано в Харківську обласну лікарню, де вона знаходиться і зараз. Інші десять дітей знаходяться в інфекційному відділенні Шевченківської центральної районної лікарні", - зазначила Карлова.

За її словами, стан усіх дітей задовільний: "Вони просяться назад у табір".

"Проводиться бактеріологічне обстеження, результати будуть готові через 4-5 днів. За клінічними ознаками, сальмонельозу немає", - додала Карлова.

За її словами, на сьогодні в таборі обстежено на кишкову групу інфекцій 92 людини - діти і персонал, у яких міг бути контакт з хворими.

Що стосується санітарного стану табору, то його визнано задовільним.

"Є зауваження по харчоблоку, де через нестачу приміщень не дотримується технологія потоковості приготування їжі, але порушень термінів реалізації продуктів немає", - сказала Карлова.

У таборі, розрахованому на 80 дітей, проведено завершальну дезинфекцію: табір продовжує роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-