В Ізмаїл везуть вакцину від гепатиту

В Ізмаїл везуть вакцину від гепатиту

Укрінформ
Вакцини від гепатиту А вже у середу будуть направлені у місто Ізмаїл Одеської області, оскільки там не виключається зростання захворюваності на гепатит А після спалаху шлунково-вірусної інфекції.

Про це на брифінгу сказав т.в.о. голови Держсанепідслужби, головний державний санітарний лікар України Святослав Протас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністерство охорони здоров’я з епідемічного фонду виділило кошти для придбання вакцин проти гепатиту А. Вони сьогодні у дорозі. Я думаю, до вечора будуть доставлені в Ізмаїл. Це близько 300 доз», - сказав Протас.

За його словами, у групі ризику перебувають діти віком від 2 до 10 років, працівники водоканалу, медичні працівники інфекційних відділень і тих відділень, де надавалася допомога постраждалим.

Великі ризики заразитися у тих, хто перехворів на вірусні інфекції.

Т.в.о. голови Держсанепідслужби підкреслив, що на сьогодні випадків захворювання на гепатит А в Ізмаїлі не зареєстровано. Але фахівці розуміють, що організм людини втрачає свою здатність опиратися вірусам та, враховуючи, що серед хворих є носії, гепатит А може з'явитися пізніше, оскільки його інкубаційний період більший ніж у вірусної інфекції - в середньому це близько 30 днів.

Нагадаємо, в середині червня через зливи у водопровід Ізмаїла потрапила інфекція, в результаті чого захворіли понад 700 осіб. Попередній діагноз – гострий гастроентероколіт.

В Ізмаїлі Одеської області було уведено режим надзвичайної ситуації. Учора, 28 червня, цей режим скасовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-