Харківська 92 бригада вийшла зі Щастя і повернулася до Чугуєва

Харківська 92 бригада вийшла зі Щастя і повернулася до Чугуєва

Укрінформ
Майже після двох років захисту Станиці Луганської і міста Щастя Луганської області 92 окрема механізована бригада Збройних Сил України повернулася на місце постійної дислокації до Чугуєва на Харківщині.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник Регіонального медіа-центру Міноборони полковник Дмитро Горбунов.

"У повному складі 92 бригада під командуванням полковника Віктора Николюка, яка з вересня 2014 року захищала Луганську область, вийшла з міста Щастя і прибула до Чугуєва Харківської області на місце постійної дислокації. Ротація передбачена планами передислокації Генштабу ЗСУ", - зазначив Горбунов.

За його словами, у послужному списку бригади чимало успішних бойових операцій.

«З-поміж них - затримання російських грушників Єрофєєва і Александрова в бою біля моста через річку Сіверський Донець у місті Щастя. Ратна праця десятків бійців бригади відзначена державними і відомчими нагородами. Командир танкової роти старший лейтенант Василь Божок став Героєм України», - додав Горбунов.

За час АТО загинуло 36 бійців бригади, ще 140 дістали поранення.

"У Башкирівці Чугуївського району на бригаду чекають переоснащення, злагодження, тренування на полігоні, відпочинок і, можливо, відправлення на службу в зону АТО. Захист цієї ділянки фронту забезпечить інший військовий підрозділ", - наголосив Горбунов.

Щодо особового складу бригади, то за його словами, контрактники - жителі Харківської області, а серед мобілізованих є вихідці з усіх регіонів України.

"У бригаді служать екс-міністр України старший лейтенант Дмитро Булатов, призваний 2014 року, а також мер Конотопа (Сумщина) лейтенант Артем Семеніхін, тимчасово відряджений за місцем роботи", - пояснив Горбунов.

Як стало відомо, 1 липня у Башкирівці відбудеться урочисте вшановування бійців 92 бригади за участю представників Міноборони, Генштабу і місцевої влади.

На сайті бригади у Facebook з'явилося повідомлення: "92 ОМБР вийшла з Луганської обл. Тепер наше Щастя будуть боронити інші... Нехай кулі та осколки оминають їх, та кожен повернеться живим та неушкодженим. Venceremos!"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-