Медики не виключають спалаху в Ізмаїлі гепатиту А

Медики не виключають спалаху в Ізмаїлі гепатиту А

Укрінформ
В Ізмаїлі Одеської області можливе зростання захворюваності на гепатит А після спалаху кишково-вірусної інфекції.

Про це в ефірі "Громадського" сказав в.о. головного державного санітарного лікаря України Святослав Протас.

"Ми маємо динаміку (потрапляння до лікарень - ред). Захворювання передаються контактно-побутовим шляхом, через брудні руки. Така ситуація буде тривати протягом 2-3 тижнів. Ми не виключаємо, що можливий ріст захворюваності на гепатит А, тому МОЗ виділило гроші для закупівлі вакцин від гепатиту А", - зазначив він.

За словами Протаса, динаміка захворюваності змінюється, хворі надходять до лікарень, але вже в  меншій кількості.

"Ризиків, пов’язаних із вживанням води, немає. Результати, які проводилися після гіперхлорування мережі, вони негативні, збудників інфекції немає. Після промивки мережі буде поновлено водопостачання для питних потреб міста. За завтрашній день, я думаю, справляться", - сказав в.о. головного державного санітарного лікаря.

Нагадаємо, 18 червня в Ізмаїлі був введений надзвичайний стан через спалах кишково-вірусної інфекції. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом масового захворювання на кишкову інфекцію людей в Ізмаїльському районі Одеської області.

В.о. міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський зазначив, що масове отруєння людей сталося внаслідок потрапляння відходів у міську водопровідну мережу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-