Найгарячіше в АТО тепер під Докучаєвськом і в Мар'їнці

Найгарячіше в АТО тепер під Докучаєвськом і в Мар'їнці

Карта
Укрінформ
Найбільш запекле протистояння в АТО фіксується під Докучаєвськом та в Мар'їнці, що на Маріупольському напрямку.

Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

"Бойові дії велися здебільшого у другій половині дня. Окупанти активно застосовували БМП та міномети по всьому фронту. Найбільш жорстке протистояння вчора відбулося у Мар'їнці та під Докучаєвськом, де українські війська були змушені відкривати вогонь у відповідь. Загалом ворожі обстріли тривають по всіх основних опорних пунктах сил АТО; спокійно вчора було лише у Красногорівці та Широкиному. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів, зокрема 5 мінометних", - зазначив він.

За словами Лисенка, на Донецькому напрямку вчора вперше за кілька тижнів ворог не застосовував артилерію.

"Проте тривають потужні мінометні обстріли з боку НЗФ: вчора вони відбулися у Троїцькому, Новоселівці Другій та Авдіївці. Після 17 години противник відкрив масований вогонь в районі авдіївської промзони. Бої тривали понад 6 годин. Ворог атакував зі своїх позицій по лінії Ясинувата - Яковлівка. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, зокрема 9 - з важкого озброєння", - поінформував речник.

Лисенко додав, що на Луганському напрямоку відбулося 4 ворожих обстріли у Попаснянському районі в темну пору доби - 2 з них були мінометними.

Крім того, за даними Головного розвідувального управління МОУ, вчора противник тричі застосовував БПЛА: в районі Первомайська та Попасної, в районі Білої Гори, Диліївки та Курдюмівки (Бахмутський район), а також біля Полтавки та Русиного Яру (Костянтинівський район).

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-