У Житомирі виток газу: 50 багатоповерхівок сидять на нервах і без вогню

У Житомирі виток газу: 50 багатоповерхівок сидять на нервах і без вогню

Укрінформ
У Житомирі мешканці 50 багатоповерхівок упродовж двох діб скаржаться на різкий запах газу. Причиною такої аварійної ситуації є будівництво магазину і зупинки громадського транспорту над газопроводом низького тиску.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник головного інженера ПАТ «Житомиргаз» Олексій Міхненко.

«У ніч на 24 червня аварійно-диспетчерська служба ПАТ «Житомиргаз» отримала більше ніж 26 викликів від мешканців будинків по вулиці Покровській щодо запаху газу, який відчувається у квартирах.

При виїзді на місце було з’ясовано, що витік газу відбувається у газопроводі низького тиску діаметром 200 мм. Там розташований новозбудований магазин із зупинкою громадського транспорту, що розміщенні самовільно, без погодження з ПАТ «Житомиргаз» і жодних дозвільних документів. ПАТ «Житомиргаз» направив листи до всі органів самоврядування та правопорядку, що мають вплив на це будівництво. При виконанні робіт з’ясувалося, що доступу до ймовірного місця витоку газу немає, оскільки над газовою трубою знаходиться будівля магазину. У зв’язку з цим було прийнято рішення щодо припинення газопостачання мікрорайону – це близько 50-ти багатоповерхових будинків, а також виконання робіт із усунення витоку газу.

Станом на сьогодні виток газу локалізовано, але все ще відбуваються мікровитоки з-під фундаменту магазину. До моменту локалізації концентрація витоку газу становила 1,3%. При зростанні її до 5% є загроза вибуху», – прокоментував Міхненко.

Він також зауважив, що служби ПАТ «Житомиргаз» моніторитимуть ситуацію протягом найближчих днів.

Так, задля уникнення аварійної ситуації ще 24 червня «Житомиргаз» був змушений припинити газопостачання жителям будинків кількох вулиць, інформує прес-служба товариства.

На аварійній службі 104 кореспонденту Укрінформу теж підтвердили інформацію про локалізацію витоку. Тим не менш, мешканці мікрорайону Крошня досі скаржаться на запах газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-