У медзакладах Ізмаїла залишаються 167 осіб

У медзакладах Ізмаїла залишаються 167 осіб

Укрінформ
167 пацієнтів, шпиталізованих із симптомом "гострий гастроентероколіт", залишаються в лікарнях Ізмаїла. Быльш як 500 мешканцям медики надали допомогу. Хоча і в суботу більше тридцяти осіб звернулися зі скаргами на симптоми РНК-ротавірусу.

Про це мер Ізмаїла Андрій Абрамченко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"У суботу, станом на 18 годину, в лікарнях Ізмаїла перебувають на лікуванні 167 осіб, що надійшли з симптомами кишкової інфекції, в тому числі 123 дітей. З ранку до вечора 25 червня надійшли на стаціонарне лікування 33 особи, в тому числі 24 дітей", - зазначає Абрамченко.

Усього з початку спалаху кишкової інфекції шпиталізовано 711 осіб, з них 410 дітей, зауважив міський голова.

Водночас Абрамченко висловив вдячність медикам, що приїхали до Ізмаїла "з Одеської області, з Херсона, Миколаєва та прилеглих районів і надали велику допомогу. Наші медики повернулися з відпусток і працювали по дві-три доби".

Міський голова також констатував, що обласна комісія з ТЕБ та НС виділила Ізмаїлу "фінансову допомогу в п'ять мільйонів гривень (з резервного фонду) на заходи, пов'язані з придбанням лікарських препаратів, питної води, засобів знезараження систем водопостачання, свердловин, вигрібних ям, систем зливової каналізації і відкритих водойм".

Так само мер подякував за безкоштовні медикаменти одеським підприємствам "Інтерхім", ТОВ "Юрія - Фарм" і за дві вантажівки з питною водою - меру Одеси Геннадію Труханову.

"Нами був повністю задіяний наш бюджет (резервний фонд), в якому на момент спалаху було 780 тисяч гривень. Ми його повністю використали - на медикаменти, питну воду та деззасоби", підсумував Абрамченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-