Чернігівському центру реабілітації дітей-інвалідів держава виділить 17 млн. грн.

Чернігівському центру реабілітації дітей-інвалідів держава виділить 17 млн. грн.

Укрінформ
На будівництво другої черги та реконструкцію Чернігівського центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Відродження" держава виділить 17 млн. грн.

Про це на урочистостях з нагоди 20-річчя "Відродження" повідомив голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

"Цього року ми починаємо будівництво другої черги центру. Загальна сума проекту - 17 млн. грн. У цьому році державою буде профінансовано 9,5 млн. грн., в наступному - 8 млн.", - сказав він.

За словами очільника області, реконструкція закладу дозволить розширити його і підвищити якість обслуговування дітей з особливими потребами.

Як пояснила кореспондентові Укрінформу головний невролог Чернігова Наталія Зенченко, проект розширення і реконструкції закладу передбачає будівництво басейну та гідроблоку на 4 ванни, приміщення для різних видів реабілітаційної терапії, ремонт даху, виконання заходів з енергозбереження, зокрема, утеплення будівлі тощо.

Перших пацієнтів центр "Відродження", який надає допомогу дітям з ДЦП та іншими неврологічними захворюваннями, прийняв у червні 1996 року. Спочатку тут лікувалися виключно діти з Чернігова, а з 2006 р., після відкриття в його приміщенні ще й обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, цю можливість отримали діти з усієї Чернігівщини. Зараз заклад може щоденно обслуговувати понад 200 дітей.

Високого європейського рівня обслуговування центр досяг завдяки систематичній допомозі благодійних організацій з Великої Британії та США, на початковому етапі - ще й з Бельгії. Надана ними за 20 років фінансова й матеріальна підтримка обчислюється сумою, еквівалентною 14 млн. грн.

Як зазначила на ювілеї закладу відомий українських вчений-генетик із Харкова, професор, член-кореспондент АМНУ Олена Гречаніна, центр "Відродження" у Чернігові - найкращий серед подібних закладів України. Досвід його роботи позитивно оцінений спеціалістами та керівниками міністерств України, які опікуються проблемами дітей-інвалідів, експертами дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ і рекомендований до розповсюдження в інших регіонах держави.

На ювілейних заходах центру сьогодні були присутні, зокрема, англійські благодійники та посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-