У Харкові пожежа на електропідстанції зупинила електротранспорт

У Харкові пожежа на електропідстанції зупинила електротранспорт

Укрінформ
Через пожежу на електропідстанції у ряді районів Харкова не ходили трамваї і тролейбуси, зупинилися ескалатори в метро.

Коментар щодо цього факту журналістам дав директор Департаменту інфраструктури Харківської міськради Сергій Дульфан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пожежа зафіксована близько опівдня на відомчій електропідстанції колишнього заводу "Поршень", через яку електроенергія подається, у тому числі, на тягові підстанції наземного електротранспорту і метрополітену. На час гасіння пожежі підстанцію відключили, внаслідок чого зупинилися ескалатори на кількох станціях метрополітену, тролейбуси і трамваї стояли на окремих ділянках семи проспектів і вулиць, а також в районі парка ім. Горького", - зазначив Дульфан.

За його словами, навантаження розподілили по інших підстанціях.

"Через збільшення споживання електроенергії стався різкий стрибок напруги. Наші тягові підстанції встояли, тому перебоїв з рухом потягів у метро не було. Ескалатори, що зупинилися, поетапно запустили після виконання всіх регламентних робіт. Це зайняло 10-15 хвилин", - додав Дульфан.

За його словами, з наземним електротранспортом ситуація виявилася складнішою.

"Після стрибка напруги частину підстанцій перезапустили віддалено, а на деяких чергові бригади зробили перезапуск вручну. З цієї причини в різних місцях міста трамваї і тролейбуси стояли від 10 хвилин до 1 години", - сказав Дульфан.

За його словами, рух наземного електротранспорту повністю відновлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-