За медичною допомогою в Ізмаїлі звернулися вже 635 осіб - ДСЕС

За медичною допомогою в Ізмаїлі звернулися вже 635 осіб - ДСЕС

Укрінформ
У Ізмаїлі на ранок за медичною допомогою звернулось усього 635 осіб, серед яких 370 дітей.

Про це повідомляє прес-служба Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

«Станом на 8 годину 24 червня у  місті Ізмаїл за медичною допомогою звернулось усього 635 осіб, серед яких 370 дітей, постраждалих внаслідок спалаху захворювання на гострі кишкові інфекції мешканців міста Ізмаїл, сіл Броска та Матроска Одеської області», - йдеться у повідомленні.

Основним механізмом передачі залишається контактно-побутовий, чинником передачі - харчовий (овочі та фрукти, миті не кип'яченою водою та вживання сирої води, очищеної в домашніх умовах через побутові фільтри).

За минулу добу відібрано додаткові проби питної води для бактеріальних та  на санітарно-хімічних досліджень. Триває дезінфекція та промивка водопровідних мереж і артсвердловин, резервуарів системи водопостачання міста.

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня до медичних закладів Ізмаїла почали звертатися люди із симптомами отруєння. 18 червня в місті введений надзвичайний стан через спалах кишково-вірусної інфекції. Попередня причина захворювання - споживання неякісної води. У місті також заборонено купатися у водоймах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-