Миколаївця заочно судитимуть за підготовку вбивства губернатора

Миколаївця заочно судитимуть за підготовку вбивства губернатора

Укрінформ
Мешканця Миколаєва, який готував терористичний акт та вбивство голови облдержадміністрації, судитимуть заочно.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

«Завершено спеціальне досудове розслідування кримінального провадження стосовно 43-річного місцевого мешканця, який готувався до вбивства голови Миколаївської ОДА. Він обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, п. 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 14 ч. 1 ст. 258, ч. 1 ст. 263, ч.2 ст.28, ч.2 ст.109 КК України (готування до вчинення умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб, терористичного акту, носіння та передача вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу, публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади)», - йдеться у повідомленні.

У період з 18 липня по 14 серпня 2014 року ця особа разом із іншими, невстановленими, готувалася до вчинення терористичного акту та вбивства голови Миколаївської облдержадміністрації з метою залякування мирного населення та дестабілізації ситуації в регіоні.

Окрім того, в березні 2015 року підозрюваний за змовою з іншою, вже засудженою особою, розповсюдив у мережі інтернет заклики блокувати накази уряду України та регіональної влади, вступати до лав армії так званої «Новоросії».

На даний час підозрюваний перебуває у розшуку, обвинувальний акт стосовного нього направлено до Центрального районного суду м. Миколаєва для його заочного засудження.

Як стало відомо кореспонденту Укрінформу, йдеться про Володимира Слюсаренка, якого в серпні 2014 року затримали за підозрою у підготовці замаху на голову Миколаївської ОДА. Згодом його обміняли на українських військових. Через деякий час він з'явився в Донецьку і через відеоролики в інтернеті погрожував миколаївським правоохоронцям.

У квітні цього року постійна комісія Миколаївської міськради виділила йому ділянку землі під ведення бізнесу. І лише випадковість не дозволила затвердити це рішення на сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-