Надзвичайну ситуацію в Ізмаїлі можуть скасувати до свята

Надзвичайну ситуацію в Ізмаїлі можуть скасувати до свята

Укрінформ
До лікарень Ізмаїла звертаються чимраз менше постраждалих від ротавірусної інфекції. Протягом четверга, 23 червня, місцеві медики зареєстрували 14 таких осіб. А тим часом міська влада готується до знезараження міської водопровідної мережі.

Про це мер Ізмаїла Андрій Абрамченко повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"За минулу ніч в Ізмаїлі шпиталізовано 5 осіб (четверо - діти), зранку до 12 години - ще 9. Намітилася тенденція зниження кількості захворілих. Якщо 21 червня до лікувальних установ звернулися зі скаргами на симптоми розладу шлунково-кишкового тракту 97 осіб, то 22 червня - 54. Усього за період спалаху вірусної інфекції було шпиталізовано 597 осіб, в тому числі 342 дітей", - зазначив Абрамченко.

Міський голова констатував, що "сьогодні комісія з ТЕБ та НС розглянула питання про терміни зняття режиму надзвичайної ситуації. У рекомендаціях Держсанепідемслужби України йдеться про 28 червня. Ми повинні розуміти, що це станеться тільки за умови істотного зниження кількості хворих, які звертаються до лікувальних установ чи перебувають у них".

"Ситуація залішається складною... Продовжуємо аналізи екологічної стану, складаємо карту захворювання по місту. Йдуть перемовини на державному рівні про придбання та постачання до Ізмаїла діоксиду хлору, що необхідний для повної дезінфекції води", - додав Абрамченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-