Телевежа під Сєвєродонецьком транслюватиме і на окуповану територію

Телевежа під Сєвєродонецьком транслюватиме і на окуповану територію

Укрінформ
Ще до осені в районі Сєвєродонецька з'явиться потужна телевежа, яка забезпечить мовлення, зокрема, і на окуповані території.

Про це заявив у четвер на засіданні колегії Держкомтелерадіо начальник управління телебачення і радіомовлення Микола Білоус.

"Нам вдалося з допомогою місцевої влади знайти оптимальне рішення, яким чином в короткі терміни побудувати нову вежу. Відбулася зустріч із заступником керівника Луганської військово-цивільної адміністрації. Керівник адміністрації прийняв цю ідею. Вони знайшли можливість. І, думаю, що до кінця літа в районі Сєвєродонецька ми будемо мати потужну передавальну вежу, на якій будуть встановлені відповідні передавачі для того, щоб забезпечити мовлення на українську частину Луганщини, на сіру зону і, безумовно, на окуповану. Це дасть змогу значно змінити інформаційний баланс в цій частині", - сказав Білоус.

За його словами, на розмову з Луганською військово-цивільною адміністрацією пішли тому, що державний Концерн РРТ взагалі не зацікавлений у розв'язанні цих проблем, "в нього одна проблема: дасте бюджетні кошти - що-небудь зробимо".

"З вересня минулого року йдуть розмови про вежу на горі Карачун. Слава Богу, Жебрівський роздивився, що відбувається на горі Карачун, і його свіжа оцінка - що телевежу на Карачуні до кінця серпня не поставлять. Він має намір провести жорстку розмову в присутності генпрокурора з керівництвом РРТ, яке займається штрейкбрехерством", - поінформував Білоус.

Він додав при цьому: "В тому числі й Концерн РРТ значно погіршив ліцензійні можливості мовлення в першу чергу Національного телеканалу - майже на 30%". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-