Переселенцям-гастролерам понад рік платили державну допомогу

Переселенцям-гастролерам понад рік платили державну допомогу

Укрінформ
Співробітники управління СБУ в Житомирській області спільно з Нацполіцією викрили шахрайство з виплатами щомісячної адресної допомоги переселенцям, які прибули до Житомира з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Низка переселенців, зареєструвавшись восени 2014 року у готелі Житомира, подали до міського управління праці та соціального захисту населення документи, що стали підставою для виплати їм допомоги для покриття витрат на проживання (у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг). Згодом люди змінили своє місцеперебування, не повідомивши про це у встановлений законодавством термін, хоча адресну допомогу продовжували отримувати. Правоохоронці вже встановили півтора десятки переселенців, які, повернувшись на тимчасово окуповані території, понад рік безпідставно одержували допомогу від держави. Нині ці виплати їм припинено" , - йдеться у повідомленні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Розмір завданих державі збитків уточнюється.

Перевірки щодо достовірності даних про фактичне місце проживання інших внутрішньо переміщених осіб тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-