Полтавщину побило градом з куряче яйце

Полтавщину побило градом з куряче яйце

Фото, відео
Укрінформ
Унаслідок ускладнення погодних умов в населених пунктах Чорнухинського та Лубенського районів Полтавщини сталося підтоплення більше 150 присадибних ділянок, частково пошкоджено покрівлі  будівель, десятки  населених пунктів залишилися без електрики.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Полтавській області.

«Станом на 23 червня внаслідок несприятливих погодних умов сталося підтоплення 135 присадибних ділянок, пошкоджено шиферне покриття житлових та господарчих будівель в восьми населених пунктах Чорнухинського району: смт. Чорнухи, с. Кізлівка, с. Ковалі, с. Вороньки, с. Харсіки, с. Пізники, с. Нова Діброва, с. Мелехи. Також в 2-х населених пунктах Лубенського району: в с. Окіп та с. Ждани підтоплені 25 домогосподарств», - йдеться в повідомленні.

На фотодобірці до цього повідомлення, крім підтоплених будівель та городів, надзвичайники виставили фото граду, який  не поступається розміром коробці сірників.

Інтернет-видання «Полтавщина» також продемонструвало  льодяні кульки  поруч з курячим яйцем - для порівняння.

За інформацією  ПАТ «Полтаваобленерго», в ніч на 23 червня було завдано значних пошкоджень повітряним лініям, із цим пов'язані відключення побутових споживачів, найбільше у Миргородському, Лохвицькому, Гадяцькому районах.

«Без електропостачання залишається 13 населених пунктів та 8 знеструмлені частково», - йдеться в повідомленні.

Для ліквідації наслідків підтоплення  в постраждалі райони направлені підрозділи  ДСНС з технікою та мотопомпами.

Фото:  ГУ ДСНС України у Полтавській області, Николай Сагань, Сергій Бухало, Ліда Шеремет

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-