"М’ясний гонщик" брав прикордонників на таран

Фото
Укрінформ
На українсько-польському кордоні прикордонники затримали українця, який на своєму автомобілі, не завершивши проходження контролю, спробував самовільно покинути територію пункту пропуску "Краковець".

Про це передає прес-служба ДПСУ

"Учора під час оформлення на в’їзд в Україну водій автомобіля «ВАЗ», 49-річний житель села Малнів, що на Львівщині, після проходження паспортного контролю почав проходити митне оформлення. Однак громадянин, без дозволу контролюючих органів самостійно покинув зону митного контролю та попрямував до виїзних воріт з пункту пропуску. Під’їжджаючи до вартового шлагбауму, замість того щоб надати талон прикордоннику про проходження видів контролю, водій різко почав набирати швидкість та спробував самовільно вибути з пункту пропуску. Вартовий встиг миттєво викликати групу реагування, яка зупинила "гонщика" і повернула в пункт пропуску для проходження решти видів контролю", - зазначили у прес-службі, наголосивши, що, окрім порушення низки вимог законодавства України, горе-водій ще й наразив на небезпеку персонал прикордонної служби та подорожуючих.

Після того, як транспортний засіб українця було детально оглянуто, з’ясувались і мотиви його відчайдушного і небезпечного для інших громадян прориву через кордон. В автомобілі були сховані пакети із м’ясопродуктами.

За вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 185-10 КУпАП, що полягало у злісній непокорі законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця Державної прикордонної служби України, стосовно водія автомобіля складено протокол.

Рішення щодо порушника винесе суд. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-