"Золотого" Романчука відпустили під заставу

Укрінформ
Колишній перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Микола Романчук сьогодні, 22 червня, вийшов із камери Одеського СІЗО - за нього внесли заставу розміром 5,5 мільйона гривень.

Про це поінформувала речниця Військової прокуратури Південного регіону України Яна Стрекачова.

Як повідомляв Укрінформ, Апеляційний суд Одеської області у середу розглянув скаргу Романчука про неправомірність ухвали суду першої інстанції щодо взяття його під варту за підозрою в корупційних діяннях і виніс постанову залишити скаргу без задоволення.

Згідно з ухвалою Приморського райсуду від 8 червня, підсудного Романчука було взято під варту на термін до 2 серпня 2016 року з правом внесення застави розміром у 5,5 мільйонів гривень.

За словами Головного прокурора Військової прокуратури України Анатолія Матіоса, розслідування справи про корупційні оборудки Романчука планується завершити за півтора місяця.

Матіос також повідомив, що у разі внесення застави буде перевірено законність походження цих коштів.

Нагадаємо, правоохоронці припинили корупційну діяльність групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови ОДА Миколою Романчуком. Вони вимагали 92 тис. дол. хабара за надання дозволу з видобутку вапняку. Під час обшуків у маєтку першого заступника знайшли валізу з 300 тис. дол. та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких були сейфи із золотими зливками, старовинними іконами, антикваріатом.

Представник обвинувачення Михайло Верцімага заявив у суді, що підсудний Романчук підозрюється у причетності до вимагання та одержання неправомірної винагороди в особливо великих розмірах, а саме близько 90 тисяч доларів. Може впливати на свідків та спотворити документальні докази, якщо не буде перебувати під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-