На Житомирщині забирають 80 га землі у львівських студентів

На Житомирщині забирають 80 га землі у львівських студентів

Укрінформ
Процес оформлення документів на видачу земельних ділянок житомирським учасникам АТО вже з 23 червня відбуватиметься у посиленому режимі.

Про це заявив голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський 22 червня під час брифінгу.

"Велика ймовірність того, майже стовідсоткова, що вже до кінця дня (22 червня, - ред.) буде призначено нового виконувача обов'язків головного управління Держгеокадастру в Житомирській області. Ним стане Олександр Ходаківський, який і раніше працював у відомстві. Він житель нашої області, а не фахівець, призначений із інших регіонів. Йому доведеться виправляти ситуацію, яка склалася і триває в ГУ Держгеокадастрі протягом півтора року. Передусім, видача земельних ділянок учасникам АТО буде на особливому контролі. Цей процес відбуватиметься у посиленому режимі, і із завтрашнього дня, 23 червня, розпочнеться підписання необхідних документів", - повідомив він.

Разом із тим, керівники Житомирської ОДА та Держгеокадастру України визначилися й щодо вирішення ситуації з виділення у Володарсько-Волинському районі 80 га землі львівським студентам. Відповідні накази у лютому цьогоріч підписав колишній начальник ГУ Держгеоканадстру в Житомирській області Віталій Ясан, після чого внаслідок скандалу його звільнили з посади.

"Накази, за якими студенти зі Львівщини отримали по 2 га землі у Володарсько-Волинському районі, повинні бути скасовані, як це було зроблено у Черняхівському районі. Такою є моя принципова позиція. По-друге, для того, щоб не допустити таких ситуацій у майбутньому, ми вирішили, що сьогодні буде накладено певний мораторій на видачу дозволів на отримання земель у північних районах області, де можливі поклади бурштину, титану чи інших корисних копалин", - уточнив чиновник.

При цьому перекриття траси Київ-Чоп, до якого вранці 22 червня вдалися учасники АТО, Машковський не вважає вирішенням проблем, пов'язаних із Держгеокадастром.

Як повідомляв Укрінформ, кілька десятків учасників бойових дій у зоні АТО з Житомирщини 22 червня перекрили ділянку міжнародного значення Київ-Чоп, вимагаючи від державної та обласної влади вирішення земельних проблем, спричинених бездіяльністю Держгеокадастру.

Із 6226-ти заяв на приватизацію земельних ділянок, які учасники АТО і члени сімей загиблих бійців подали до ГУ Держгеокадастру в Житомирській області, працівники відомства опрацювали лише 3429. При цьому дозвіл на розроблення документації отримали 3128 заявників, а 301 узагалі відмовили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-