МОЗ дійшло висновку, що отруєння в Ізмаїлі спричинив дощ

МОЗ дійшло висновку, що отруєння в Ізмаїлі спричинив дощ

Укрінформ
У лікарні Ізмаїлу надходить менше хворих, ніж у перші дні спалаху інфекції в місті.

Про це заявляють у прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

"Динаміка надходження хворих до медичних закладів наразі зменшилася майже вдвічі, і прогнозується збереження такої тенденції протягом тижня. Адже щоб зупинити інфекцію треба вилікувати тих, хто вже заразився", - наголошують у МОЗ.

За даними міністерства, для госпіталізації хворих задіяно шпитальну базу на 320 ліжок та підготовлено резерв на 115 ліжок. Станом на 21 червня із симптомами, які можуть бути пов'язані зі спалахом гострої кишкової інфекції в м. Ізмаїл, селах Броска та Матроска Одеської області, за медичною допомогою звернулось всього 460 осіб (серед яких 281 дитина). У лікувальних закладах міста на стаціонарному лікуванні у стані середньої важкості перебуває 215 осіб (в т.ч. 111 дітей).

У МОЗ зазначають, що спалах гострих кишкових інфекцій у Одеській області виник внаслідок надзвичайної ситуації природного характеру - зливи в регіоні. Завдяки оперативному проведенню комплексу організаційних, протиепідемічних та санітарно-гігієнічних заходів спалах локалізований.

Встановлений основний фактор передачі спалаху - питна вода, яка була забруднена вірусами та умовно-патогенною бактеріальною мікрофлорою. Шлях передачі фекально-оральний, пізніше підключився контактно-побутовий шлях. Лабораторно встановлено етіологічний чинник спалаху - рота-, норо (каліці) віруси, виділені від хворих, та підтверджується виділенням названих вірусів із зовнішнього середовища.

Водопостачання міста Ізмаїл, сіл Броска та Матроска здійснюється з одного джерела - підземних артезіанських свердловин КП "Ізмаїльське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства". Згідно технологічного регламенту роботи водопровідних споруд, підземні води водоносного горизонту мають постійний зв’язок з водами р. Дунай та водоносними горизонтами, які залягають вище. Під час санепідобстеження робочих артсвердловин виявлено ознаки підтоплення в усіх свердловинах.

МОЗ рекомендувало продовжити карантин у дитячих дошкільних закладах, закладах ресторанного господарства, торгівлі, на продовольчому ринку Ізмаїла до 28 червня. Крім того, закінчити дезінфекцію свердловин - очистку та дезінфекцію оглядових колодязів та герметизацію. Для припинення забруднення навколишнього середовища провести викачку вигрібних ям у приватному секторі міста із наступною дезінфекцією.

Щоб не допустити подібних випадків у майбутньому, наголошують у міністерстві, необхідно вирішити питання підключення до мереж централізованого каналізування будинків приватного сектору міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-