На Закарпатті через аномальний град можуть скликати екстрену сесію облради

На Закарпатті через аномальний град можуть скликати екстрену сесію облради

Укрінформ
З проханням скликати позачергову сесію облради до її голови Михайла Рівіса звернулися депутати однієї із фракцій. Вони хочуть створити комісію, щоб вивчити наслідки стихійного лиха 21 червня, яке завдало шкоди населеним пунктам, а найбільше - Виноградову: 90% мешканців у цьому районі залишилися без дахів над головами.

Про це заявив у Фейсбуці екс-губернатор Закарпаття Василь Губаль. 

"Сьогодні Закарпаття відчуло біду. Гроза із градом, що пройшла в кількох районах Закарпаття, понищила і майно, і насадження. Це сталося на Хустщині, дуже зачепило Виноградівщину, у Королеві майже 90% хат – без покрівлі. Дісталося і Мукачівщині, Міжгірщині, Іршавщині, іншим районам, власне, більшості... Найбільше шкоди мають селяни, у людей – справжня біда. Тому, як депутат обласної ради, звертаюся до своїх колег у районах та у владі області, закликаю всіх за участі представників спеціальних комісій із залученням фахівців ДСНС якомога швидше зафіксувати збитки", - написав Губаль.

Він ініціював скликання позачергової сесії Закарпатської обласної ради, "аби спільно прийняти рішення, як допомогти людям та їхнім постраждалим господарствам і домівкам".

Тим часом, у Мукачеві, де аномальний град теж наробив шкоди, в управлінні міського господарства уже створили робочу групу, яка опрацьовуватиме заяви мешканців міста, чиє майно постраждало внаслідок негоди.

Нагадаємо, аномальний град пройшов на Закарпатті сьогодні вранці. Стихія порозбивала людям дахи, розтрощила автівки та понищила урожай.

Фото: Голос Карпат

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-