Столична влада призупинила незаконне будівництво у буферній зоні Софії

Столична влада призупинила незаконне будівництво у буферній зоні Софії

Укрінформ
Столична влада та активісти припинили незаконне будівництво у буферній зоні Софії Київської - на вул. О. Гончара.

Про це написав народний депутат України Дмитро Білоцерківець на своїй сторінці у Фейсбуці.

"На Гончара незаконне будівництво у буферній зоні Софії Київської призупинено не добровільними (!) діями. Міська влада разом з активною громадськістю діяли рішуче - забудовнику урок!", - написав він.

Як зазначив Білоцерківець, "на жаль, забудовник відмовився сприяти місту і активістам у самостійному демонтажі".

За словами депутата, забудовник "проігнорував вимоги міста, виходячи з претензії ЮНЕСКО, не йти за відмітку 27 метрів по висоті. Зараз відмітка близько 30-32 метрів, крім цього планувалося збільшити поверховість забудови, в останні пару тижнів забудовник активізувався сподіваючись спробувати швидко завершити будівництво, а потім через суди спробувати ввести будинок в експлуатацію".

"Через такі дії Софію Київську можуть виключити зі списку культурної спадщини ЮНЕСКО (наступного тижня там як раз буде підніматися питання цього будівництва)", - підкреслив Білоцерківець.

Нагадаємо, раніше, коментуючи ситуацію навколо будівництва на вулиці Гончара 17-23, мер Києва Віталій Кличко заявив, що в буферній зоні Софії Київської, яка перебуває під охороною ЮНЕСКО, не повинно бути багатоповерхового будівництва.

"Дотримуючись законодавства щодо будівництва в буферній зоні Софії, міська влада скористається сценарієм, який був втілений у Десятинному провулку. Тобто вимагає від забудовника зниження поверховості будинку до гранично дозволеної в цій зоні - 27 м, згідно з містобудівними умовами", - повідомив голова столиці.

У КМДА зазначили, що переговори з забудовником з цього приводу тривають. Якщо ж він сам не виконає цю вимогу, "у Київради є важелі, щоб змусити його це зробити", - підкреслив Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-