В Ізмаїлі за меддопомою звернулися вже 411 людей

В Ізмаїлі за меддопомою звернулися вже 411 людей

Укрінформ
За оперативною інформацією Міністерства охорони здоров'я, за медичною допомогою у місті Ізмаїл, селі Броска та Матроска звернулось 411 осіб, серед яких 253 дитини.

Про це повідомля прес-служба МОЗ. 

"За даними Держсанепідслужби України, станом на 13 годину 20 червня із симптомами, які можуть бути пов'язані зі спалахом гострої кишкової інфекції мешканців міста Ізмаїл, сіл Броска та Матроска Ізмаїльського району Одеської області, за медичною допомогою звернулось всього 411 осіб (серед яких 253 дитини). У лікувальних закладах міста на стаціонарному лікуванні у стані середньої тяжкості перебуває 189 осіб (в т.ч. 108 дітей). Виписано з лікувальних закладів за час захворювання 222 особи (в т.ч. 145 дітей)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив т.в.о. голови Держсанепідслужби Святослав Протас, який працює на місці спалаху, динаміка надходження хворих до медичних закладів спадає, кількість людей, що звертаються за медичною допомогою, зменшується.

«Відповідно до особливостей перебігу епідемічного процесу така тенденція буде зберігатися протягом тижня, поки не пройдуть два інкубаційні періоди захворювання. Тому обмежувальні санітарні заходи триватимуть в Ізмаїлі до наступного тижня. Це вимушені заходи, які дозволять уникнути другої хвилі захворювання на гострі кишкові інфекції», - сказав Протас.

Головний позаштатний епідеміолог МОЗ Ірина Колеснікова вважає, що надалі ще буде незначний зріст захворюваності. "Так загалом буває при виникненні спалахів із водним чинником передачі. Це так званий епідемічний хвіст, який виникає за рахунок контактно-побутового шляху передачі збудника», - пояснила вона.

Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження в епіцентрі спалаху тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-