АТО: ескалація на Луганському напрямку та загострення в Невельському

АТО: ескалація на Луганському напрямку та загострення в Невельському

Карта
Укрінформ
У штабі заявляють про активізацію проросійських бойовиків на Луганському напрямку. НЗФ пізно ввечері відкривали вогонь у районі Попасної.

Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"При цьому ворог випустив 12 мін по позиціях сил АТО у сусідній з Попасною Новозваніці. А у навколишніх селах Новоолександрівка та Богуславське застосовував крупнокаліберні кулемети", – зазначив він.

За словами Мотузяника, вчора противник знову відкривав вогонь зі стрілецької зброї у бік осель мешканців села Лобачеве Станично-Луганського району.

На Донецькому напрямку, за словами речника, проти українських бійців продовжують застосовувати міномети: "Так, одразу після опівночі щільним мінометним вогнем були обстріляні сили АТО в районі селища Невельське Ясинуватського району. Тут же пізно ввечері противник застосував гармати. Встановлено, що обстріл вівся з артилерійських батарей, які розташовані в окупованому Донецьку. Також під мінометний вогонь попали українські позиції в районі шахти "Путилівської" (шахта "Бутовка") та Троїцького".

На решті ділянок фронту Донецького напрямку важке озброєння бойовиками не застосовувалося.

"Триває й надалі активне протистояння у Авдіївській промзоні та на околицях Горлівки. У Донецькому аеропорту – затишшя. Загалом за минулу добу противник порушив режим тиші на Донецькому напрямку 18 разів", - повідомив Мотузяник.

На Маріупольському напрямку, за його словами, вкрай важкою залишається обстановка в Красногорівці: "Проти наших військових противник застосовував танки та випустив більше 70 мін. Зброю, заборонену Мінськими домовленостями, НЗФ застосовували в темну пору доби".

У Мар’їнці на початку доби відбулася перестрілка тривалістю більше двох годин з використанням стрілецької зброї та гранатометів різних систем.

У Талаківці проти сил АТО ворог застосував озброєння БМП, міномети та стрілецьку зброю.

У Лебединському та Широкиному також відбулися мінометні обстріли з боку НЗФ. У Гранітному відкривав вогонь ворожий снайпер.

Усього на Маріупольському напрямку відбулося 20 обстрілів позицій сил АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-