Отруєння в Ізмаїлі: аналізи майже готові, МОЗ збирає брифінг

Отруєння в Ізмаїлі: аналізи майже готові, МОЗ збирає брифінг

Укрінформ
Результати аналізів, які дозволять встановити причину спалаху кишково-вірусної інфекції в місті Ізмаїл Одеської області, будуть відомі сьогодні о 14 годині.

Про це в ефірі «112 Україна» сказав в.о міністра охорони здоров’я Віктор Шафранський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо орієнтовно о 14 годині результати лабораторних досліджень, які дадуть нам змогу встановити причину цієї гострої кишкової інфекції в Ізмаїлі та кількох селах Ізмаїльського району», - поінформував Шафранський.

За його словами, ця інформація одразу буде оприлюднена під час брифінгу.

В.о.міністра запевнив, що МОЗ постійно контактує з цього приводу з керівництвом Одеської облдержадміністрації, а також з мером міста. У зоні ураження зараз перебуває головний інфекціоніст і головний епідеміолог та інші фахівці. «Станом на сьогодні ситуація контрольована», - заявив Шафранський.

Водночас, відповідаючи на запитання, чи могла стати причиною такого масового отруєння питна вода, він сказав: «Ми розглядаємо таку версію як головну. У зв’язку із тим, що в Ізмаїлі пройшли великі зливи, це призвело до підтоплення у приватному секторі колодязів, до підняття грунтових вод. Є у нас очікування, що причиною буде розлив фекальних вод, що призвело до того, що почалося споживання такої забрудненої води».

 Як повідомляв Укрінформ, 18 червня у місті Ізмаїл Одеської області введений надзвичайний стан через спалах кишково-вірусної інфекції. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом масового захворювання на кишкову інфекцію людей в Ізмаїльському районі Одеської області. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив вжити невідкладних заходів для локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції серед населення м. Ізмаїла. Зокрема, доручення стосується в.о. міністра охорони здоров'я Віктора Шафранського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна, голови Державної санітарно-епідеміологічної служби, головного державного санітарного лікаря України Святослава Протаса, голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи та голови Одеської державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі. Станом на ранок неділі, за медичною допомогою в Ізмаїлі звернулося 336 осіб, 222 з них госпіталізували. Серед них є 172 дитини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-