Влада виділила гроші на ліки для хворих в Ізмаїлі

Влада виділила гроші на ліки для хворих в Ізмаїлі

Укрінформ
Ситуація в місті Ізмаїл Одеської області, де був уведений надзвичайний стан через спалах кишково-вірусної інфекції, знаходиться під контролем спеціалістів.

Про це заявила в ефірі «112 Україна» голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, народний депутат України Ольга Богомолець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ситуація знаходиться під контролем. У зоні ураження зараз перебуває наш головний інфекціоніст і головний епідеміолог», - сказала Богомолець.

За її словами, о другій годині ночі в лікарні  доставлено додаткові дезінфікуючи засоби. Влада оперативно ухвалила рішення щодо виділення коштів на закупівлю ліків для постраждалих. Так, Міністерство охорони здоров’я виділило 130 тис. грн, а міська рада - 190 тис. грн. «Тому повністю усі пацієнти на даний момент забезпечені медикаментами і дезинфікуючими засобами», - запевнила політик.

Вона висловила сподівання, що кількість постраждалих найближчим часом не збільшиться. Остаточний прогноз ситуації, на думку Богомолець, можна буде зробити лише увечері, коли будуть готові результати бактеріологічних аналізів і медики встановлять збудник. «Якщо збудник є бактерією, то відповідними дезенфікуючими засобами ситуацію можна буде тримати під контролем, якщо ж збудник є вірусним, то можна очікувати, що кількість уражених може поступово збільшуватися, тому що вірус менш контрольований, ніж може бути контрольована бактерія», - сказала голова парламентського комітету.  

Як повідомляв Укрінформ, 18 червня у місті Ізмаїл Одеської області введений надзвичайний стан через спалах кишково-вірусної інфекції. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом масового захворювання на кишкову інфекцію людей в Ізмаїльському районі Одеської області. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив вжити невідкладних заходів для локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції серед населення м. Ізмаїла. Зокрема, доручення стосується в.о. міністра охорони здоров'я Віктора Шафранського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна, голови Державної санітарно-епідеміологічної служби, головного державного санітарного лікаря України Святослава Протаса, Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи та голови Одеської державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі. Станом на ранок неділі, за медичною допомогою в Ізмаїлі звернулося 336 осіб, 222 з них госпіталізували. Серед них є 172 дитини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-