Садовий скаржиться на

Садовий скаржиться на "сміттєву блокаду" Львова

Укрінформ
Рекультивація Грибовицького сміттєзвалища може розпочатись уже в найближчі тижні.

Про це у своєму традиційному відеозверненні до жителів Львова зазначив міський голова Андрій Садовий.

"Ми працюємо над вирішенням проблеми утилізації побутових відходів у подальшій перспективі. По-перше - це рекультивація Грибовицького полігону. Йде коригування проекту і ми готові будемо приступати до робіт уже в найближчі тижні. По-друге – пошук ділянки для сміттєпереробного заводу. Тут наразі головна проблема - це нове місце. Поки що по всіх ділянках, які нам пропонує область, ми зустрічаємо протести з боку місцевих мешканців", - зазначив Садовий.

За його словами, ситуація із вивезенням сміття у Львові залишається вкрай напруженою. Триває фактична блокада обласного центру, коли для нього один за одним закривають чергові полігони. Це при тому, що в області їх понад 600.

Відтак, скаржиться Садовий, Львів змушений тимчасово вивозити сміття на полігони в інші обласні центри, допомогли Луцьк, Житомир, але й вони опинились під шаленим політичним тиском і закрили свої полігони для галичан.

Мер Львова запевнив, що сміття, доставлене зі Львова на житомирський полігон твердих побутових відходів, упродовж кількох днів заберуть назад.

"Громада міста Житомира однією з перших запропонувала свою допомогу. Ми цінуємо вашу небайдужість та солідарність з нашою громадою. Розуміємо, що кожне місто України перебуває у складній ситуації у питанні поводження з ТПВ (сміттям). Незважаючи на це, ви допомагаєте. Попри те, гарантую, що згодом такий самий об'єм ТПВ, які Львів вивозить у ваше місто, буде перевезено на новий постійний львівський полігон", - йдеться в офіційному листі Садового до Житомирської міської ради.

Зараз житомирський полігон вже не приймає сміття зі Львова, повідомив директор КАТП 0628 Сергій Колесник.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 16 травня житомиряни влаштували протест проти приймання львівських відходів на міське звалище.

При цьому 20-тонні фури з львівськими номерами почали курсувати територією житомирського полігону твердих побутових відходів ще з 12 червня. Протягом тижня відходи на житомирське звалище перевезла 31 вантажівка.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин зазначав, що об'єми сміття, які дає Львів, - це приблизно 600 тонн. Житомир же міг прийняти на своєму звалищі додатково до 50-60 тонн в день.

Садовий попросив мешканців максимально використовувати можливості для сортування сміття. В багатьох районах міста є окремі контейнери для побутового сміття, пластику, скла, паперу. За такої умови перевізники краще справлятимуться зі своєю роботою і більше сміття піде на повторну переробку.

Як повідомлялось, жителі села Добряни Миколаївського району, де планувалось розмістити новий полігон та сміттєпереробне підприємство, вийшли на живий ланцюг протесту проти втілення цього проекту. До них долучились мешканці сусідніх сіл. В результаті Тростянецька селищна рада на своїй сесії одноголосно вирішила не дозволити будувати сміттєпереробний комплекс твердих побутових відходів у Добрянах. Раніше таке ж рішення прийняла президія райради Яворівського району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-