АТО: обстріли Авдіївки,

АТО: обстріли Авдіївки, "темні" провокації, цивільні під кулями

Карта
Укрінформ
На Донецькому напрямку ведуться бойові дії низької та середньої інтенсивності.

Про це заявив на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Тривають ворожі обстріли Авдіївки. Тут противник застосовує великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем, снайперську зброю", - зазначив він.

За словами Лисенка, неспокійно було протягом минулої доби і на Світлодарській дузі, де НЗФ обстріляли сили АТО з мінометів, БМП та РПГ.

"На північних околицях Горлівки ворожі провокації відбувалися у темну пору доби. Важкого озброєння ворог при цьому не застосовував. На захід від окупованої Горлівки – поблизу Новгородського та Троїцького – російські найманці надвечір випустили по українських захисниках більше 30 мін калібром 82 та 120 мм. Також 20 мін випустив ворог по українських рубежах оборони у Невельському, що за 8 кілометрів на захід від Донецького летовища. У самому Донецькому аеропорту – затишшя. Усього на Донецькому напрямку ворог порушив режим припинення вогню 18 разів", - повідомив речник.

На Маріупольському напрямку, за даними штабу, вчора відбулося 24 ворожих обстрілів, з них половина прийшлася на Мар’їнку, де бандформування були активні у світлу пору доби.

"В результаті злочинних дій окупантів двоє мирних мешканців отримали поранення. Українські правоохоронці допомогли доставити постраждалих до лікарні в Кураховому. Найважчою вчора була обстановка у Красногорівці, де проти наших військових противник застосовував танки, БМП та випустив більше 80 мін", - сказав Лисенко.

Низка ворожих обстрілів без використання важкого озброєння відбулася й на інших ділянках фронту – у Водяному, Березовому, Павлополі, Гнутовому та Широкиному, додав він.

Стосовно Луганського напрямку, ситуація загострилася поблизу Попасної. "Вчора бойовики обстріляли з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї українські позиції у Новоолександрівці та сусідній Новозванівці", - повідомив речник. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-