Закарпатські митники спіймали колегу на контрабанді

Закарпатські митники спіймали колегу на контрабанді

Укрінформ
На Закарпатті працівники Департаменту внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби викрили свого співробітника, який наказав митникам пропустити незаконний вантаж.

Про це повідомляється на офіційному сайті голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

"У ніч на п’ятницю (17.06) працівник ДВБ, відповідальний за Митний пост "Ужгород", що на українсько-словацькому кордоні, дав усну вказівку головному державному інспектору митниці пропустити по зеленому коридору (тобто без митного огляду) мікроавтобус "Мерседес", що заїжджав зі Словаччини в Україну. Коли ж той зажадав письмову вказівку, працівник ДВБ написав йому на мобільний телефон відповідне СМС-повідомлення. Головний державний інспектор митниці виконав незаконну вказівку, не повідомивши про неї керівництво, а після того, як мікроавтобус виїхав за межі митної території, працівники ДВБ Державної фіскальної служби України зупинили його й здійснили митний огляд", - йдеться у повідомленні.

У результаті огляду було виявлено незаконно ввезену партію спортивного харчування вартістю 40 тисяч доларів. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил, мікроавтобус затриманий.

Губернатор Закарпаття вважає, що така ситуація виникла внаслідок внутрішніх конфліктів в ДВБ.

"Внутрішня безпека Державної фіскальної служби через якісь чвари влаштувала спецоперацію і підставила свого ж співробітника. Я доручив прокуратурі області відкрити за фактом зловживання службовим становищем кримінальне провадження й притягнути до відповідальності і працівника ДВБ, і головного державного інспектора митниці", - зазначив Москаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-