Міноборони відсудило полігон на Одещині, незаконно відданий аграріям

Міноборони відсудило полігон на Одещині, незаконно відданий аграріям

Укрінформ
Рішенням Одеського апеляційного господарського суду визнано право власності Міністерства оборони України на земельну ділянку колишнього військового полігону загальною площею 48 гектарів, яка з початку 2014 року перебувала у власності у фермерів Болградського району Одеської області.

Про це у четвер повідомила Укрінформу речниця Військової прокуратури Південного регіону України Яна Стрекачова.

"Колегія Одеського апеляційного господарського суду підтримала позицію Військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону про відновлення права власності держави в особі Міністерства оборони України на територію військового полігону площею 48 гектарів у Болградському районі. Наразі прокуратура вживає заходів задля реального виконання рішення суду, яким землі оборони повертаються законному користувачу – оборонному відомству", - зазначила Стрекачова.

Речниця прокуратури нагадала, що зазначена земельна ділянка Болградського військового полігону, яка призначена для підвищення бойового вишколу військовослужбовців, була незаконно надана в користування комерційній структурі для вирощування сільськогосподарської продукції.

Крім того, у першому півріччі 2016 року Міністерство оборони відсудило у фермерів Одеської області близько 800 гектарів земель колишнього військового полігону в Тарутинському районі області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-