Саакашвілі погрожує чиновникам кримінальними справами за смерті на пляжах

Саакашвілі погрожує чиновникам кримінальними справами за смерті на пляжах

Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі обговорив з очільниками облуправлінь поліції та надзвичайних ситуацій причини загибелі 14 червня у морі поблизу курорту Затока чотирьох осіб, а також заходи для запобігання жертвам на воді.

Як зазначалось на нараді, першопричиною загибелі людей на морі є відсутність на пляжах рятувальних станцій або постів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Співробітникам облуправління з надзвичайних ситуацій необхідно довести до голів місцевих рад вимогу про негайне встановлення на всіх 79 пляжах рятувальних станцій або постів, забезпечити їх плавзасобами, а також організувати роботу рятувальників, згідно з чинним законодавством. Крім того, належить встановити винуватців у зриві паспортизації 46 відсотків пляжів і порушити проти чиновників, у разі виявлення службового недбальства, кримінальні провадження", - зазначив Саакашвілі.

Голова ОДА вважає, що пляжі можна відкривати для морського водокористування лише після виконання вимог паспортизації.

Торкнувшись, зокрема, ситуації на курорті Затока, Саакашвілі констатував, що мав розмову з головою Білгород-Дністровської райдержадміністрації, і внесе пропозицію Президенту України про введення прямого управління у цьому селищі - з урахуванням того, що корумпованого селищного голову  Звягінцева взято під варту, а секретар втік і переховується, уникаючи відповідальності за розбазарювання земель.

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня загинули під час купання у штормовому морі двоє дорослих віком 46 і 30 років та двоє підлітки віком 16 і 14 років з міст Тернопіль та Хмельницький, які відпочивали на базі відпочинку станції Лиманська селища Затока Одеської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-