Луганські перевізники оголосили безстрокову акцію протесту

Луганські перевізники оголосили безстрокову акцію протесту

Укрінформ
Сьогодні з восьмої ранку біля входу до Луганської обласної військово-цивільної адміністрації вишикувались близько півтора десятка автобусів, які, судячи з табличок на них, працюють на міжміських маршрутах Луганщини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З приводу цієї акції можу сказати, що нас про неї не попередили; ми не знаємо вимог, які висувають організатори, зрозуміти, чого саме вони хочуть, можна лише по гаслах, які наліплені на вікнах автобусів. Можу лише сказати, що 8 червня не відбувся раніше призначений конкурс через відсутність кворуму в конкурсній комісії: з 16 її членів прийшли лише четверо. Пояснити це можна тим, що з того дня, коли конкурс було призначено, змінилось керівництво обласної адміністрації», - пояснив суть справи радник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Володимир Буц.

За його словами, новий очільник призначив конкурс на 27 червня; ліцензію перевізникам подовжили до цієї дати, то ж автобуси, замість простою в центрі міста, мали б працювати на маршрутах.

Жодного водія чи бодай якоїсь людини, яка могла б щось пояснити про вимоги перевізників, в автобусах не було. У відділі внутрішньої політики Сєверодонецької міської ради зазначили, що організатори акції завчасно попередили місцевий орган влади про намір провести акцію і що вона намічається безстроковою.

Між тим добре інформований депутат міської ради, лідер фракції БПП-«Солідарність» Сергій Самарський розповів кореспондентові Укрінформу, що всі машини арендовані фірмою, афільованою з одної людиною – підприємцем, колишнім заступником голови Луганської ОДА Олександром Романовським.

На думку Самарського, у Романовського існувала домовленість про перемогу в конкурсі його фірми з тодішнім головою комісії, першим заступником голови ОВЦА Єлизаветою Пушко-Цибуляк, але вона, після заміни керівника області, змушена була залишити високу посаду, а разом із посадою – головування в конкурсній комісії. Цим і пояснюється неадекватна поведінка перевізника, що опинився в невизначеному становищі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-