Силам АТО доводиться частіше відстрілюватися - штаб

Силам АТО доводиться частіше відстрілюватися - штаб

Укрінформ
Українські військові протягом останнього часу все частіше змушені відкривати вогонь у відповідь на збройну агресію бойовиків.

Про це заявив на прес-конференції в Антикризовому медіацентрі у Краматорську начальник прес-центру штабу АТО Анатолій Маркевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми за жодних обставин не відкриваємо вогонь першими. Не проводимо жодних наступальних операцій. Разом з тим, останнім часом українським воїнам все частіше доводиться відкривати вогонь у відповідь на збройну агресію противника”, - сказав Маркевич.

За його словами, відкриття вогню здійснюється лише у разі безпосередньої загрози життю та здоров’ю українських військовослужбовців, мирних жителів, можливого знищення міської та промислової інфраструктури регіону.

Начальник прес-центру штабу АТО категорично заперечив чутки у соцмережах, що нібито підрозділам українських військових суворо заборонено за будь-яких обставин застосовувати зброю.

“Для ефективного подавлення вогневих точок противника у нас є всі необхідні сили та засоби, зброя, використання якої не суперечить пунктам Мінських домовленостей”, - наголосив Маркевич.

Водночас, він вказав на те, що українські військові суворо дотримуються Мінських домовленостей, інших угод про деескалацію конфлікту на Донбасі, а все важке озброєння калібру більше 100 мм відведено на визначені відстані від лінії розмежування сторін.

Крім того, в штабі порахували кількість ворожих обстрілів і жертв серед росіян і бойовиків на Донбасі.

"Підтверджені втрати противника за цей період становлять: безповоротні втрати - понад 20 чоловік, санітарні - 30 осіб", - повідомив Маркевич.

Він додав: "За період з 1 по 15 червня, у районі проведення  АТО незаконними збройними формуваннями було здійснено понад 637 обстрілів Збройних Сил України, з них 263 обстріли здійснені зі зброї, що заборонена Мінськими домовленостями".

За даними штабу АТО, з 1 по 13 червня в зоні проведення антитерористичної операції зафіксовано 25 випадків застосування безпілотних літальних апаратів, з них з території РФ - 7 випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-