СБУ затримала на Харківщині чергового вербувальника

СБУ затримала на Харківщині чергового вербувальника "ДНР"

Укрінформ
На Харківщині співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією затримали бойовика "ДНР", який прибув вербувати найманців до незаконних збройних формувань терористів.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

 «Правоохоронці встановили, що мешканець Харківської області впродовж серпня - жовтня 2015 року брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України у складі теругруповання "Восток". У незаконному збройному формуванні терористів він був снайпером, а також чергував на блокпостах у районі Авдіївки Донецької області», - йдеться у повідомленні.

Від ватажків "Востоку" він отримав завдання повернутися на Харківщину для вербування найманців до терористичних угруповань. За оперативною інформацією спецслужби, бойовик отримав від одного з місцевих мешканців попередню згоду перейти на тимчасово окуповані території.

Правоохоронці затримали вербувальника в одному з населених пунктів Зміївського району Харківської області. Під час обшуку за місцем проживання бойовика вилучено дві гранати Ф-1 та РГД-5, а також кілька десятків набоїв до автомата Калашникова.

Вербувальнику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 260 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-