У Харкові судили мера-хабарника

У Харкові судили мера-хабарника

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова продовжив розгляд справи щодо мера Мерефи Харківської області Веніаміна Сітова, обвинуваченого в отриманні 40 тис. грн хабара від підприємця.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"На засіданні обвинувачений не визнав себе винним. Адвокат обвинуваченого заявила про незаконність його затримання, в той же час, прокурор послався на дотримання всіх норм закону. Сторона захисту також пред'явила суду довідку з лікарні, що виправдує відсутність обвинуваченого на суді 25 травня", - відзначили в суді.

Чергове засідання суду призначено на 23 червня, повідомили в суді.

На засіданні, як стало відомо, були присутні активісти громадянського корпусу "Азов", інші активісти пікетували суд під гаслами: "Хабар захід - ганьба для громадян", "Вкравши у громади - в тюрму!", "Сепаратизм. Корупція. Сітов".

Біля будівлі суду виставлений посилений наряд поліції.

Як повідомляв раніше Укрінформ, у жовтні 2014 року мер Мерефи був затриманий при отриманні хабара від підприємця у розмірі 40 тис. грн за передачу в приватну власність комунальної котельні. Після затримання на місці злочину він був поміщений до СІЗО, однак через два тижні відпущений під підписку про невиїзд. Його не раз усували від посади, але він відновлювався через суд і знову був обраний мером на виборах в 2015 році.

У березні 2015 року прокуратура Харківської області направила до Фрунзенський суд Харкова обвинувальний акт щодо Сітова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-