У Харкові під генконсульством РФ влаштували прощання з Путіним

У Харкові під генконсульством РФ влаштували прощання з Путіним

Фото
Укрінформ
У неділю, в День Росії, символічні похорони Путіна відбулися біля генерального консульства РФ, що на вулиці Максиміліанівській (колишня Ольмінського) біля станції метро "Пушкінська".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Два десятки активістів "Правий сектор" пройшли "похоронною" процесією у супроводі духового оркестру до будівлі генконсульства за труною з опудалом Путіна - одягненим у костюм, з мотузяною петлею на шиї замість краватки і дротяним вінцем на лобі з написом: "Горіти тобі в пеклі". В руках у людей - плакати: "Ой" та "Путін все!". Є і похоронні вінки - також з колючого дроту з написом "ПТН-ПНХ". Оркестр грає то похоронний марш, то фокстрот, з ритмом якого співпадає скандована кричалка про Путіна. Перехожі охоче фотографують ходу.

 Вздовж усієї ходи (вулиця закрита для автотранспорту) не менше сотні правоохоронців у шоломах і бронежилетах, є і кінологи з собаками.

Підхід до генконсульства перегороджує кільце правоохоронців. Старший офіцер дозволяє їм розступитися: активісти вносять труну з опудалом Путіна всередину кільця і залишають її на асфальті. Кінолог з собакою перевіряють труну на наявність вибухових речовин, після чого кільце змикається, вже без активістів.

"Росія святкує день незалежності - невідомо від кого. Це свято для Росії - абсурд, тому і поздоровлення від харків'ян прозвучало у такій формі. Нам не потрібний ні Путін, ні його допомога будь у чому", - говорить заступник начальника штабу "Правого сектору" Юрій Лихота.

"Разом із Путіним ми ховаємо путінську ідею і виступаємо за єдність України", - сказав учасник акції, політемігрант із Краснодара Вячеслав Мартинов, оголошений, за його словами, у федеральний розшук за організацію ходи і мітингу за федералізацію Кубані.

Учасники акції розходяться, скандуючи: "Слава Україні - героям слава!". Труну з опудалом Путіна від генконсульства забрала машина активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-