Саакашвілі відхрестився від зв'язків з фондом

Саакашвілі відхрестився від зв'язків з фондом "На благо Одеси"

Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Михеїл Саакашвілі заявив, що фонд "На благо Одеси" не оплачував жодну з його поїздок і не фінансував виборчу кампанію його заступника Олександра Боровика.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook

"Фонд На Благо Одеси ніколи не оплачував жодну мою поїздку і тим більше не фінансував виборчу кампанію Боровика. Це така ж брехня, як і те, що Фонд оплачував наші антикорупційні форуми", - написав Саакашвілі.

Він також звернув увагу, що прокуратура не робила жодних заяв з цього приводу, тому, за словами Саакашвілі, викликає здивування походження такої інформації.

"Незрозуміло, звідки взята інформація про те, що прокуратура вважає ці неіснуючі факти "корупцією", адже жодної такої заяви ГПУ не було", - написав голова Одеської ОДА.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що ГПУ начебто цікавиться діяльністю фонду "На благо Одеси", головою якого є екс-генконсул Грузії Теймураз Нішніанідзе.

26 травня слідчі ГПУ та столичного управління СБУ обшукали будинок Нішніанідзе.

Одночасно обшуки пройшли в Одеській ОДА. За даними слідства, слідчі дії ведуться в рамках кількох кримінальних проваджень: одне з них відкрито за фактом незаконного відшкодування ПДВ посадовим особам Генерального консульства Грузії у 2012-2013 роках.

Згідно з матеріалами справи, дипломати отримали майже 20 млн грн за нібито придбані в київських магазинах брендові речі і одяг.

За твердженням ЗМІ, фонд "На благо Одеси" акумулює гроші низки великих одеських бізнесменів, за рахунок фонду закуповувалися дорогі автомобілі, оплачувалася передвиборна кампанія Саші Боровика, закордонні поїздки губернатора Саакашвілі, форуми в обласних центрах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-