Кримська

Кримська "Феміда" дала Коломійцю 10 років за побиття Беркуту

Укрінформ
Українського політв'язня Андрія Коломійця в Криму засудили на 10 років позбавлення волі у колонії суворого режиму.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група у Facebook з посиланням на адвоката Коломійця Михайла Кушпеля. 

"Суд погодився з усіма звинуваченнями, пред'явленими прокуратурою РФ відносно Коломійця, і засудив його до 6-ти років за нібито напад на співробітників Беркуту в Києві під час подій на Майдані, і ще до 4-х - за нібито виявлені у нього наркотики", - йдеться у повідомленні.

У ході судового засідання адвокат Коломійця надав документи з Генеральної прокуратури України, в яких сказано, що Коломієць в Україні не є фігурантом кримінальної справи по нападу на співробітників "Беркуту".

У відповіді відомства міститься інформація, що Україна дійсно розслідує кримінальну справу про напад на співробітників Беркуту під час протестів у Києві у 2014 році. Серед постраждалих 33 особи, які отримали поранення різного ступеня тяжкості, та один загиблий.

При цьому у відповіді ГПУ, повідомляє Кримська правозахисна група, є інформація, що ті співробітники Беркуту, у нападі на яких звинувачують Коломійця, в українські правоохоронні органи не зверталися і не є постраждалими у цій справі.

Нагадаємо, жителя Київської області Андрія Коломійця затримали на території Кабардино-Балкарії у травні 2015 року за підозрою у зберіганні наркотиків. Проте захисник Коломійця виявив ряд процесуальних порушень, які ставлять під сумнів підозру у зберіганні наркотиків.

Після затримання українця привезли до Криму і звинуватили у замаху на вбивство двох кримських беркутівців. Із доказів звинувачення, за словами адвоката, тільки дві чорно-білі фотографії нібито обгорілої форми цих беркутівців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-