Бойовики підтягують танки та

Бойовики підтягують танки та "Гради" - розвідка

Укрінформ
Російські окупаційні війська намагаються витіснити українські підрозділи з позицій біля Авдіївки, Зайцевого, Майорська, Мар'їнки та Новотроїцького, а також стягують важке озброєння та "Гради" до лінії зіткнення. 

Про це на брифінгу в п'ятницю заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація залишається складною і характеризується продовженням спроб російських окупаційних військ витіснити українські підрозділи із займаних позицій, насамперед у районах Авдіївки, Зайцевого, Майорська, Мар'їнки, Новотроїцького", - сказав Скібіцький.

За його словами, для цього противник застосовує засоби радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби, а також безпілотні літальні апарати та вогневі засоби. Окупанти повертають до лінії розмежування важке озброєння та ведуть усі види розвідки, у тому числі із застосуванням безпілотників та диверсійно-розвідувальних груп.

Зокрема, протягом тижня розвідоргани виявили 48 фактів порушення Мінських домовленостей щодо відведення важкого озброєння та техніки від лінії розмежування. 

"У 15-кілометровій зоні виявлено 18 таких фактів. Всього було зафіксовано 51 танк, а найбільша кількість танків зосереджена в населених пунктах Горлівка, Докучаївськ, Донецьк, Луганськ, Макіївка, Ясинувата», -  поінформував Скібіцький.

У 25-кілометровій зоні зафіксовано 57 артилерійських систем та самохідних артилерійських установок. Переважна частина їх виявлена біля Горлівки, Докучаєвська, Донецька, Луганська, Макіївки, Мінерального, Олександрівки, Українського та Харцизька. 

Скібіцький підкреслив, що при цьому продовжується повернення до лінії розмежування ракетних реактивних систем залпового вогню, насамперед «Градів». Зокрема виявлено 36 одиниць таких систем у районах Алмазної, Горлівки, Луганська, Мінерального, Польового, Ясинуватої, а також у безпосередній близькості до лінії зіткнення біля Ясинуватої та Оленівки.

"Ця інформація доведена до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - зазначив Скібіцький.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-