Вибух на полігоні: прокуратура порушила справу

Вибух на полігоні: прокуратура порушила справу

Укрінформ
За фактом вибуху на території військового полігону в Чернігівській області розпочато кримінальне провадження за статтею про порушення правил поводження зі зброєю та речовинами й предметами, що становлять підвищену небезпеку.

Про це інформує прес-служба військової прокуратури Центрального регіону.

"За фактом вибуху на території військового полігону в смт. Гончарівське військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.414 Кримінального Кодексу України (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення)", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі, зокрема, встановили, що троє військовослужбовців строкової служби військової частини розпалили вогнище на неперевіреній ділянці полігону, де здетонував та вибухнув невстановлений вибуховий пристрій. Внаслідок вибуху загинуло двоє військових та ще один отримав тілесні ушкодження у вигляді черепно-мозкової травми та струсу головного мозку.

За даними відомства, наразі слідчими військової прокуратури гарнізону проводиться огляд місця події та інші першочергові слідчі дії, направлені на встановлення обставин та причин вибуху, перевіряються дії командування військової частини на предмет неналежного виконання службових обов'язків щодо проведення заходів з прибирання територій полігону після проведення навчань та учбових стрільб.

Як повідомляв Укрінформ, у результаті вибуху невідомого предмета на неперевіреній ділянці танкового полігоні в Гончарівському (Чернігівська область) двоє військових загинули, один отримав поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-