Мер Вишгорода повернувся в крісло через суд

Мер Вишгорода повернувся в крісло через суд

Укрінформ
Апеляційний суд міста Києва задовольнив скаргу захисту мера Вишгорода Олексія Момота на рішення Печерського суду столиці про взяття під варту з можливістю внесення застави. Крім того, суд скасував рішення щодо відсторонення міського голови від посади до 15 червня.

Про це інформує прес-служба партії "Воля".

"Після засідання Момот заявив, що сподівався на таке рішення, хоч його захисники були налаштовані більш скептично. Однак він відзначив, що "все тільки починається", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі також зазначили, що під час розгляду справи адвокат Олександр Байдик заявив, що справа сфальшованв. Сторона захисту звернулась до Національного антикорупційного бюро України, щоб перевірити дії прокурорів.

"Прокурори Котковець та Чемерис висловили протест проти такого рішення суду", - наголосили у прес-службі.

Крім того, зазначається, що "провадження про арешт майна Момота суддя Дзюбін вирішив відкласти на 29 червня на 10.30".

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня Печерський райсуд Києва обрав міському голові Вишгорода Момоту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн. Згодом Момот вийшов із СІЗО після внесення відповідної застави.

Момота було затримано 14 квітня. За версією слідства, він разом із спільниками вимагав від представника будівельної фірми неправомірну вигоду в сумі $300 тисяч та приміщення площею 4 тис. кв метрів у новобудові.

У початковому повідомленні СБУ йшлося про вимагання хабара у сумі €1 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-