Вибух на полігоні міг спричинити снаряд, який не розірвався у ході навчань

Вибух на полігоні міг спричинити снаряд, який не розірвався у ході навчань

Укрінформ
Сьогоднішній вибух на військовому полігоні в селищі Гончарівському Чернігівської області міг спричинити снаряд, який не розірвався у ході навчань.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомило поінформоване джерело в ЗСУ.

"На полігоні є ділянки "зачищені" і неперевірені. Загалом "зачистка" проводиться не щомісяця, а десь раз на рік. Тож вибухнути в Гончарівському міг як танковий снаряд, так і артилерійський, тому що останнім часом хто там тільки не стріляв", - сказав офіцер.

За його словами, під час навчань на полігоні використовуються бойові снаряди. Тому ходити в місцях проведення стрільб - небезпечно, про що постійно попереджається місцеве населення.

Інший співрозмовник - колишній офіцер-артилерист, розповів, що в часи його служби за стрільбами дуже уважно спостерігав відповідальний за них військовий. Він відслідковував, чи всі випущені снаряди спрацювали як слід. Якщо ж хоч один не розірвався, його відразу знаходили і утилізували.

"Раніше в Гончарівському була спеціалізована військова частина з обслуговування полігону. Вона займалася і мішенями, і зачисткою, мала своїх будівельників і саперів. Зараз, наскільки знаю, цієї частини там немає", - зазначив співрозмовник.

Як повідомлялося, внаслідок вибуху невідомого предмету на неперевіреній ділянці танкового полігоні в Гончарівському двоє військових загинули, один отримав поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-