Садовий каже, про план

Садовий каже, про план "штурму" міськради знав ще вчора

Укрінформ
Інформація про спробу захоплення Львівської міськради надійшла напередодні ввечері. Завдяки цьому міська влада встигла звернутися до силовиків і відвернути кровопролиття.

Про це в ефірі каналу "112 Україна" заявив львівський міський голова Андрій Садовий.

"Вчора ввечері ми отримали інформацію спецслужб, що буде спроба захоплення міської ради та зриву засідання сесії. Я звернувся з відповідними листами до керівника поліції області, керівника СБУ, і сьогодні були посилені наряди міліції, завдяки їм не пролилася кров. Коли "УНА-УНСО" і свободівці вривалися в сесійний зал, то вони мали намір, на моє переконання, робити біду", - сказав Садовий.

Мер звинуватив у спробах розхитати ситуацію членів ВО "Свобода". "Я розумію, що свободівці вже 5 років хочуть моєї відставки, вони програли вибори і приступили до силових методів. Я думаю, у них нічого не вийде, тому що громада Львова мудра і буде завжди консолідована", - зазначив Садовий.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Львові сталися сутички мітингарів з силовиками біля будівлі та всередині міської ради. Активісти проривалися на засідання, на якому, зокрема, повинно було розглядатись питання про ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі. Під час сутичок постраждали кілька нацгвардійців. Місцеві ЗМІ повідомляли про застосування проти протестувальників димових шашок. Сесію міськради було зірвано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-